Free China: The Courage to Believe

Free China: The Courage to Believe

Free China is een film die de wijdverbreide mensenrechtenschendingen in China aan het licht brengt door middel van de opvallende en positieve verhalen van Jennifer Zeng, een moeder en voormalig lid van de Communistische Partij en Dr., Charles Lee, een Chinees-Amerikaanse zakenman die samen met honderdduizenden vreedzame burgers gevangengezet en gemarteld worden voor hun spirituele geloof.

In 1997 begonnen beiden Falun Gong te beoefenen, een soort Taoïstische en Boeddhistische meditatie die in de jaren negentig snel populair werd in China. Toen geschat werd dat er meer Chinese beoefenaars waren dan Communistische partijleden, 70 miljoen, initieerde de regering een brute aanval op de spirituele beweging die nog steeds woedt. De film onderzoekt aanklachten van gedwongen orgaandonaties van gewetensgevangenen en de rol van het westen in het faciliteren van surveillance en censuur technologieën.

Met steeds meer politieke spanningen en schandalen en meer dan 150.000 protesten per jaar in China is de film actueel. Ook laat de film zien hoe een renaissance van traditionele Chinese cultuur en spiritualiteit bijdragen aan een nieuw China. De film won o.a. de Free Speech award en werd door een Amerikaans congresman een ‘game-changer’ genoemd.

Ons project bestaat eruit Free China te introduceren in Nederland middels filmfestivals en het organiseren van voorvertoningen op uitnodiging om momentum en bewustwording te creëren en een hoge opkomst in de bios als de film daar volgend jaar speelt.

Aanleiding

De vervolging van Falun Gong is vreselijk. En NTDTV zet zich al decennialang in vrije informatie in en uit China te krijgen om zo de mensenrechtensituatie te verbeteren. Ik heb dit project ingeschreven voor deze duurzame wedstrijd omdat ik zelf al een tijdje Falun Gong beoefen en me zorgen maak over de miljoenen mensen die lijden onder de vervolging.

Bijna iedereen in China is (in)direct door de anti-Falun Gong campagne geraakt. 70-100 miljoen mensen beoefenden deze meditatie toen hij verbannen werd in 1999. Meer dan tientallen miljoenen mensen verloren hun recht om te geloven in iets gezonds en spiritueels. Miljoenen hebben gevangen gezeten en het overgrote merendeel is in gevangenschap door politie mishandelt. Tussen 200.000 en 1 miljoen mensen zijn in slavernij gedwongen nadat ze zonder rechtszaak veroordeeld werden tot een werkkamp. Mensenrechtenorganisaties hebben meer dan 63.000 gevallen van marteling of ernstig misbruik gedocumenteerd. Meer dan 1.000 gezonde mensen zijn in de psychische gezondheidszorg gevangengezet en daar gemarteld. Meer dan 500 mensen zijn tot meer dan 18 jaar celstraf veroordeelt.

Zeker 3.074 doden door politiemisbruik en -marteling zijn geverifieerd. Regeringsbronnen en onderzoek van derden naar orgaanhandel suggereren dat het werkelijke aantal in de tienduizenden moet liggen….  bron: http://bit.ly/OyZTp2

Doel

Duizenden Nederlanders met betrekkingen of invloed op de situatie in China informeren over de grootschalige vervolging van Falun Gong door middel van de film Free China: The Courage to Believe. Om momentum te creëren zodat als de film vrij komt voor het publiek, Nederlanders massaal naar de bioscoop gaan. Uiteindelijk willen we mensenlevens redden.

Uitvoering

Free China: The Courage to Believe speelt nu wereldwijd op filmfestivals. Door in deze periode waarin de film nog niet in de bios is te zien ook voorvertoningen te organiseren voor met name mensen die invloed hebben op de situatie in China; beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven en de media, willen we momentum creëren zodat een ‘kritische massa’ ontstaat die ‘Free China’ kent. Zodra de film in de bios komt, zorgt dit momentum ervoor dat meer mensen de film zien. De film geeft mensen kennis en inzicht over de invloed van de vervolging in China op het beleid en zakenleven en helpt mensen om duurzame, integere betrekkingen op te bouwen met de juiste mensen. Hiermee gaan we verschil maken in China en mensenlevens redden. Het afhuren van een ruimte en het uitnodigen van gasten, kost geld. Voor de wereld van morgen maakt veel meer privé vertoningen mogelijk in de beperkte tijd die we hebben, dan dat wij op eigen kracht kunnen organiseren.

Met de voorvertoningen bouwen we een netwerk op van potentiele partners die producent NTDTV blijvend kunnen ondersteunen in haar decennialange strijd voor een ‘Free China’.

NTDTV kan het geld goed gebruiken voor het maken van vergelijkbare programmering. Of voor het in stand houden van de satellietverbinding boven China waarmee vrije informatie via kleine schotelantennes ontvangen kan worden in China. Of het censuurvrije internetplatform verder uitbouwen. 1 euro kan een jaar lang 8 nieuwe online gebruikers bekostigen!

Extra

Stem op dit project en ontvang een uitnodiging voor 1 van de voorvertoningen en bekijk de documentaire nog voor hij in de bios is!

ps: om je uit te nodigen heb ik even een mailtje van je nodig.

http://voordewereldvanmorgen.nl/Projecten/Free_China__The_Courage_to_Believe

 

廣告

About floweroftheheart

FlowerOfTheHeart@hotmail.com ஐ 精彩代理看真实世界 ஐ 突..破..网..络..封..锁,可于此下载免费软件: http://sdrv.ms/OoAbld (软件已崁入word文件内) https://sites.google.com/site/freegatebbs/ 自2004年12月3日起退党(/团/队)人数: 125,607,496(http://tuidang.epochtimes.com/) [请用破网软件进入] 《九评共产党》 http://www.epochtimes.com/gb/nf3541.htm [请用破网软件进入]
本篇發表於 未分類。將永久鏈結加入書籤。

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s